Selasa, 9 November 2010

Lagi2 Exam



Aku sekarang berada dalam mood exam
Baru lepas 3 paper
Ada 3 paper lagi sedang menunggu

Arini nak cite suasana sepanjang exam
Selalunya aku akan gerak dari bilik, 30 minit awal
Pastu aku menapak ler di bawah terik matahari ke venue exam
Aku ni puteri lilin
Payung wajib bawa ye...
Sampai je venue exam masing2 dok pegang nota
Selalunye budak pompuan je sibuk selak2 nota
Budak laki melenggang je pegi exam
Cool lah katakan...

Masuk je venue exam, perkara pertama yang
Aku dah biasa buat dan dilatih tiap kali exam
Ialah mengisi segala maklumat
Pada buku jawapan
Nama tak payah tulis ye...
Cuma letak no matrik, programme, course title, venue dll...
Aku penah tertulis nama kat ruangan no matrik tu
Gabra punye pasal...
Terpaksa la aku potong nama aku tu..dah buruk jadinye
Liquid paper takde lak
Ape la nasib


Aku paling benci dok seat paling depan sekali
Pernah exam sem lepas aku dok paling depan
Yang paling buat aku bengang meja aku betul2
Menyentuh dinding depan tu..adoii...sesaknye aku rasa
Terbantut sume idea aku..tensen tol..

Aku prefer dok tengah or paling best dok belakang sekali
Dapat cuci mata..hee...he..
Bukan nak tiru ye
Kita perlu rehat kan mata sekejap2
Lepas khusyuk menjawab soalan
Tu time leh jawab la..
Kalo takleh jawab
Bole gak aku cuci mata tengok aksi budak2 ni
Ada yang tunduk je..ada yang teleng je
Ada gak yang muka melekat kat meja (tido)

Aku sangat tertekan bila tengok budak ni keluar awal
Uihh..terornye dia
Siap jawab paper dah??..
Beliau telah menyebabkan aku rasa nak keluar gak
Kalo setakat sorang yang keluar bole tahan lagi
Tapi kalo dah lebih 10 org yang keluar
Aku pun nak join gak..

Kadang2 tengah ada idea nak jawab ada je gangguan
Tiba2 rasa nak terkucil la..
Pen dakwat tersekat la..
Bunyi henpon la..
So, sebelum exam kite kena selalu prepare
Pegi toilet awal2..
Jangan makan sembarangan semalam atau ari nak exam tu
Sediakan pen secukupnye..
Tak payah ler bawa pen warna warni ke highlight ke
Bawa je pen hitam atau biru banyak2..
Henpon tu tak reti2 ke nak silent..
Cukup setakat ni aku menaip kay.....


Dah aku nak sambung study ni
Gud luck for myself and to all of you yang ada exam gak ye..
Bye..bye..


4 ulasan:

merahitujambu berkata...

good luck exam

syifa berkata...

thank you merahitujambu..

CaDLyNN berkata...

good luck!

syifa berkata...

thank you too..cadlynn..